Rute

Herunder er min planlagte rute markeret med blå og min faktiske rute er markeret med rød.

Jeg ændrede ruten i lejren i Pårek på dag 2. Der var 3 årsager til dette: For det første lød vejrudsigten på 14-20 millimeter regn og ringe sigtbarhed i de næste 2 dage. Derudover var de foregående etaper op ad fra Kvikkjokk, med 28 kilo i rygsækken virkelig hårde og udsigten til endnu hårdere etaper i bjergene var sjovt nok ikke så attraktive som da jeg planlagde ruten. Sidst men ikke mindst kom 2 svenske gutter ned fra samme rute og var ikke imponerede: “Det gik fint, men det var jo bare sten og intet grønt overhovedet!”. Svenskernes skuffelse blev det afgørende argument for at ændre planen.

Jeg besluttede at lægge ruten i dale mellem bjergene og korte den samlede rute af for at gøre dagsetaperne mere overkommelige, med min tunge oppakning. Samtidig lod jeg ruten ramme Kungsleden nordøstpå ved Rittak dalen for at få flere kilometer på en lettere og markeret rute.

Det var lidt et nederlag at jeg ikke kom på bjergtur, men det gjorde at min tur blev ændret fra at være strabadserende til at være overkommelig. Jeg havde nogle fantastiske dage i Sarek og turen tilbage til Kvikkjokk var varieret med mange fine udsigtspunkter og passager.