SL1 Osby-Vittsjö

18.-20. August 2023.

Min datter, Amalie og jeg tog impulsivt på weekendtur til skåneleden i en forlænget weekend.

Vi tog toget direkte til Osby fra Østerport. Turen tog omkring 2 timer uden togskift undervejs.

Skåneleden “Kyst til kyst” (SL1) går igennem byen Osby. Det var derfor superlet at følge stien fra centrum og ud af byen. Det varede ikke længe før vi gik i skov og på mark. Ruten var generelt fin. Ruten dikterede dog at vi skulle gå omkring 1200 meter ad en hovedvej, hvor bilerne kørte hurtigt. Vi slog lejr tæt på Helgeåen nordvest for byen Hörlinge. Det var lidt svært at finde ned til åen for at finde vand. Vi fandt en tidligere benyttet lejrplads tæt ved ruten.

Om lørdagen slog vi lejr ved en sø med navnet Skärsjön. Igen var det vanskeligt at finde ned til søen for at få vand. Det viste sig at vi havde slået teltet op tæt ved en dyreveksel. Vi hørte derfor en del dyr af varierende størrelse. Alt fra hvad der lød som elge til vildsvin. Lidt spændende men det gik fint. Da vi gik videre dagen efter, viste det sig at der var en perfekt lejrplads nogle hundrede meter længere fremme lige ned til Malmsjön. Det ved vi så til en anden gang. Jeg var overbevist om at vi kunne købe lidt forsyninger i byen Verum, men det var desværre ikke tilfældet. Den ICA der lå der engang var lukket for længe siden.

Sidste etape til byen Vittsjö gik blandt andet gennem naturreservatet ved Vittsjön hvilket var et smukt område. Vi købte cola og kager i ICA og spillede backgammon til toget kørte et par timer senere.

Hjemturen til Østerport krævede et enkelt skift i Hässleholm. Turen togturen varede derfor lidt længere.

Alt i alt en super fin weekendtur. Ruten var godt afmærket og det var let at finde vej. Der var dog langt i mellem gode steder at tage vand. Vi medbragte en BeFree fra Katadyn til vandrensning. Den tager bakterier og partikler, men ikke pesticider og vira. Næste gang medbringer jeg mit Grayl filter der tager det hele, herunder eventuel bismag og underlig farve.