Opgradering af GPS

Jeg havde planlagt at medbringe min 20+ år gamle Garmin GPSmap 60, på min tur til Sarek. Den har virket upåklageligt gennem årene og været med på adskillige ture. Den har endda været med på undervandsjagtture i vandtæt etui. Da jeg støvede den af og satte batterier i så den umiddelbart ud til at fungere. Efter at have eksperimenteret med den over nogle dage, har jeg konstateret nogle problemer med den. Den dræner strøm når den er slukket. Sommetider vil den ikke starte igen, før jeg har taget batterierne ud og sat dem i igen. Jeg har derfor besluttet at opgradere til en nyere model. Efter at have undersøgt de nyere versioner af GPSmap har jeg besluttet mig for 66s. Det er den billigste af de 3 66-modeller. Der er kommet en nyere version 67s med indbygget litium-ion batteri, holder op til 180 timer i normaltilstand, hvilket er imponerende. Til sammenligning bruger 66s 2 styk AA-batterier, der holder i sølle 16 timer. Til gengæld er det nemt at medbringe ekstra alkaline batterier. Begge har skærme med opløsning på 240 x 400 pixels og millioner af farver. Det bliver en kærkommen opgradering i forhold til model 60 med 160 x 240 pixels og 256 farver. Ellers er alle GPSmap bundsolide og er vandtætte med IPX7 klassifikation.


Posted

in

,

by

Tags: