Apps

Her kan du læse om de apps jeg bruger i mit friluftsliv. De omtalte apps er vurderet med op til fem telte.

Footpath ⛺️⛺️⛺️⛺️

Til planlægning og navigation af træningsture benytter jeg Footpath. Det koster et månedligt abonnement på 35 kr. Til gengæld indeholder appen alle de topografiske kort jeg har brug for og en super smart men simpel måde at tegne ruter på. Jeg benytter ikke navigationsfunktionen når jeg går ruten, men zoomer ind på min nuværende position, hvilket viser hvor jeg er i forhold til ruten. Perfekt app men lidt ærgerligt at den koster abonnement. Jeg kommer derfor til at afmelde den i perioder.

Calazo ⛺️⛺️

Calazo laver fantastiske papirkort. Jeg har købt papirkort over Sarek i målestoksforholdene 1:100.000, 1:50.000 og 1:25.000. I Calazo appen kan man købe og se nogle af papirkortene, som elektroniske kort. Jeg har købt 3 kort over den sydlige del af Sarek i 1:50.000, hvilket er nyttigt når jeg ikke har papirkortene i nærheden. Selve appen er primitiv og besværlig at navigere rundt i. Mulighederne for at tegne ruter er meget begrænsede og nærmest ubrugelige.

Avenza Maps ⛺️⛺️⛺️

Jeg eksporterer topografiske kort, med geo-data (“Skab GeoPDF” under “Udskriv”), på sdfikort.dk. Avenza Maps kan importere og vise disse kort, med positioner. Det giver mulighed for navigere på de offentligt tilgængelige topografiske kort, i udsnit man selv definerer. Avenza Maps udbyder kort til salg og har en masse funktioner jeg ikke bruger. Jeg anvender derfor appen på samme måde som Calazo. Avenza Maps er dog væsentligt mere gennemarbejdet og får derfor en lidt bedre bedømmelse.

Swedish Mountain Maps ⛺️⛺️⛺️⛺️⛺️

Gratis App med mulighed for download af gratis topografiske kort over de svenske bjergområder. Kan anvendes til offline navigation. Kortene svarer til de originale Fjällkartan, hvor BD10 dækker Sarek. Oplagt gratis løsning hvis man ikke vil betale for Calazo´s elektroniske kort.