Basisgrej til friluftsliv

Herunder omtales noget af det basale grej jeg bruger for tiden.

Telt

Mit nye primære telt, som jeg vil medbringe til Sarek, er et Oppland 2 LW fra Nordisk. Et 2-mands tunneltelt som kun vejer 1.850 gram. Teltet har en stor apsis til rygsæk og madlavning når det regner.

Rygsæk

Min goto rygsæk, når jeg medbringer sove- og madgrej til én eller flere overnatninger, er min Fjällräven Kajka 75 liter. Den sidder godt på min ryg, har et behageligt bærebælte og velsiddende skulderstropper. Den vejer 3.300 gram og har, udover normal toplukning, en frontlynlås, der giver direkte adgang til alt indhold.

Sovepose og underlag

Jeg skifter mellem en ældre dunsovepose og en ligeledes ældre fibersovepose fra Mountain Equipment (Military TDS II). Begge er komfortable ned til omkring frysepunktet, når jeg ligger på et velisoleret underlag. Jeg bruger et oppusteligt underlag der hedder Airmat II fra Asivik. Under dette bruger jeg et skumunderlag når det er koldt.

Kogegrej

Jeg bruger udelukkende mit kogegrej til at koge vand, når jeg er på tur.

Min primære brænder er en MSR WindBurner 1.0L, som vejer 430 gram. Brænderen har indbygget vindskærm og er energieffektiv.

Som reserve har jeg den lille og kompakte Optimus Crux, som vejer 89 gram. Jeg bruger en lille gryde i aluminium som spiseskål til müsli. Gryden kan bruges til at koge vand i hvis min primære brænder skulle svigte.